Musik til København

  • Foto: Indgreb
De københavnske venues står publikumsløse hen, men musikken skal ud til københavnerne med baggårdskoncerter indtil vi åbner op igen.

Vi har alle vores favoritvenues hvor musikprofil og stemning taler lige til os. Og vi savner de steder, som vi savner at se venner og familie. Musikken kan trøste og henrive, og den kan ryste folk sammen og vække følelser i en tid, hvor vi har behov for at mærke samhørighed.

Derfor har et bredt udsnit af det danske musikmiljø skabt Musik til København. Med én koncert om dagen i byens baggårde, arrangeret i samarbejde med gårdlaug, andelsforeninger og spillesteder, skal musikken ud til de mange hjemmeskoler, hjemmearbejdende, hjemmestuderende – ja, bliv selv ved – som dén afveksling i hverdagen, der gør det lidt lettere at komme igennem de sidste ugers isolation.

Musikken er stadig live og levende

Inititivtagerne til projektet er kulturkollektivet Indgreb, og kulturhusene i DIT:KBH står for produktionen af koncerterne. Sammen bringer vi hver dag én koncert ud til københavnernes baggårde; lige indtil vores scener må åbne igen.

Musik til København vil samle det københavnske musikmiljø om en stor fælles indsats, der giver musikoplevelser, fællesskab og liv, til så mange københavnere som muligt. Samtidig giver Musik til København byens musikinstitutioner og spillesteder mulighed for at åbne og præsentere deres musikprofiler på en vis, som både er corona-sikret og tæt på både eksisterende og potentielle nye publikummer.

For DIT:KBH har det været en strategisk prioritet at involvere sig i den kultur, som kan skaleres så det finder de sprækkerne i denne covid-19 tid, og pibler frem til publikum. Det gælder både online streams og sessions såvel som udendørs coronasikre oplevelser. Derfor har det været oplagt for DIT:KBH, at gå ind i projektet Musik til København, fortæller leder Sara Bech Jakobsen:

Det kribler i fingrene på musikerne for at komme ud og spille, og de københavnske venues savner deres publikummer. Med Musik til København kan kunstnere, spillesteder og kulturhungrende københavnere mødes på en sjov og sikker måde. Det har været helt naturligt for os at involvere os i sådan et projekt.

Musik til København-projektet har forhåbentlig en kort levetid, for det skal nemlig stoppe, når det etablerede live-musikliv må åbne sine scener igen.