Tilstandsrapport 2020/21

  • Foto: René Passet
Vi har taget pulsen på DIT:KBH's arbejde og kigget på de seneste projekter og de kommende eventyr

Skal vi udsætte det? Skal vi aflyse? De spørgsmål er blevet stillet igen og igen på kontorer og på Teams-møder her i DIT:KBH. Faktisk har vi været nødt til at udskyde eller aflyse godt 600 events i vores kulturhuse og spillesteder under coronaen. Det er godt og vel hvert fjerde planlagte arrangement. 

På nærmeste hold har vi set, hvor hårdt dette år har været for hele kulturbranchen. Der er ikke noget der gør mere ondt, end at se vores scener og udstillingsrum stå tomme hen samtidig med at kunstnere, musikere, lydfolk, lysfolk, bookere og barpersonale lider og mangler jobs.

Alligevel har der været lys i mørket. I dette annus horibilis har lyspunkterne været den kreativitet hvormed det københavnske kulturliv alligevel har leveret oplevelser uden at give afkald på sikkerheden.

Det så vi med de livsbekræftende koncerter på Onkel Dannys Plads under den nye festival WEEKENDEN. Vi så det med coronasikre brætspilspakker i Bastard Café i Huset og vi så det med de hyggelige afstandskoncerter under ALICE Summer Series i Union.

Og vi så det med de mange opfindsomme nye formater som rykkede online og bragte kulturoplevelserne ind i stuerne og virtuelt forkortede afstanden mellem mennesker.  

Det københavnske kulturliv er mælkebøtten som bryder gennem asftalten, og vi er glade for at kunne være med til at få det til at spire og gro.

Du kan læse mere om det arbejde vi laver i DIT:KBH i vores tilstandsrapport via linket herunder.

 

God læsning,

Sara Bech Jakobsen, leder af DIT:KBH